Зарядно устройство LiPoX iMax B6 + адаптер SkyRC

Софтуер

 

iMax B6 е оборудван с функция AUTO, която контролира скоростта на зареждане и разреждане. В случай на литиеви батерии това може да предотврати късо съединение, причинено от бързо зареждане, което може да доведе до експлозия на батерията. В спешен случай той автоматично ще изключи веригата и вграденият високоговорител ще изведе аларма. Всички режими на зарядното устройство се контролират от двупосочна комуникация между батерията, което гарантира максимална безопасност. Всички настройки могат да бъдат конфигурирани от потребителя. iMax B6 следи напрежението на отделните клетки. За балансирано зареждане не е необходимо да свързвате външен балансьор.


Балансиране на отделни клетки по време на зареждане
По време на процеса на разреждане, процесът eXtreme 605 следи и балансира всяка клетка на батерията поотделно. В случай на грешка ще се появи съобщение и зарядното устройство веднага ще спре да работи.

 


Бърз режим и съхранение на литиеви батерии

 

Има различни методи за зареждане на литиеви батерии. Бързият режим съкращава времето за зареждане, докато паметта на зарядното устройство може да контролира крайното напрежение на батерията. Този метод значително увеличава живота на батерията.


Много видове поддържани батерии и максимална безопасност

 

Адаптиране към различни видове литиеви батерии като LiPo, Li-ion и LiFe от ново поколение . Режимът Delta-Peak е програма, която автоматично спира зареждането, когато открие внезапна промяна на напрежението. Когато напрежението на батерията надвиши допустимата граница, процесът на зареждане ще бъде прекратен автоматично. Когато зареждате NiCd или NiMH батерии, можете да зададете горна граница на тока на зареждане. Това е полезно за NiMH батерии с нисък импеданс и мощност в режим на автоматично зареждане. Химическите реакции вътре в батерията могат да причинят значително повишаване на температурата на батерията по време на зареждане. Ако температурата достигне високо ниво (регулируемо от потребителя ниво), процесът на зареждане ще приключи. Тази функция е налична, когато е свързан датчик за температура (не е включен).


Съхранение на данните за зареждане

 

Зарядното устройство може да съхранява данни от десет различни батерии. Потребителят може да зададе параметрите за зареждане / разреждане на всяка батерия и да ги зарежда всеки път, за да зареди батерията без допълнително програмиране.

мултимедия


 

 


друг


 

Какво получате

 

Характеристики
IMAX B6 зарядното
кабели за зареждане
AC адаптер
Тегло: 277 g
Входно напрежение DC: 11-18 V
Макс. Зареждане: 50W
Макс. Разряд: 5 W
Диапазон на ток на зареждане: 0,1-5,0 A
Диапазон на ток на разреждане: 0,1-1,0 A
Консумация на ток на клетка: 300mA / клетка
Напрежение на батерията: PB 2-20V
LiPo / LiFe / Lilon / LiHV брой на заредените клетки: 1-6S
NiMH / NiCd брой на заредените клетки: 1 -15S

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Зарядно устройство LiPoX iMax B6 + адаптер SkyRC”