DJI Ronin 4D-8K

The Future Is Rolling

С DJI Ronin 4D нашите най-модерни технологии са интегрирани в едно авангардно и цялостно решение за кинематография, което предлага новаторска гъвкавост на солооператорите и неограничени възможности за координирано заснемане.

Интегриран дизайн

Модулен и интегриран: Два дизайна в една камера

DJI Ronin 4D предлага напълно уникален дизайн. Изработен от въглеродни влакна, алуминий и магнезий, солидното му тяло интегрира системите за изобразяване, стабилизиране и фокусиране, както и безжично предаване и управление. Това елиминира отнемащите време настройки и позволява по-бързо заснемане.

Потребителите вече могат да се насладят на компактно удобство заедно с обширните възможности от модулните аксесоари.

Система за кинематографични изображения

Процесорна мощ

Ronin 4D е оборудван с Zenmuse X9, водещата Full Frame камера на DJI и най-новата система за обработка на изображения на DJI – CineCore 3.0. Тази система използва патентования чип на DJI, с усъвършенствана архитектура на процесора, предлагаща изключително висока изчислителна мощ в компактна кинокамера. CineCore 3.0 позволява на Ronin 4D да поддържа вътрешен запис на Apple ProRes RAW, ProRes 422 HQ и H.264 с поддържа до 8K/75fps и 4K/120fps видеозапис.

X9-8K

8K/75fps
Видеозапис

14+ Stops
Динамичен обхват

800/4000
Native ISO

Peзoлюция

DСІ 8К (8192 × 4320)/60fрѕ видeoзaпиcът зaпaзвa вceĸи мaлъĸ дeтaйл – oт бoгaтa зeлeнинa дo вдъxнoвявaщa apxитeĸтypa, oт тeĸcтypa нa ĸoжaтa дo ĸичypи нa ĸoca, вcичĸи c бeзyпpeчнo ĸaчecтвo. Зa тeзи, ĸoитo тpябвa дa извeждaт в 4К, зaпиcът в 8К пpeдлaгa бeзпpeцeдeнтни твopчecĸи oпции c пo-гoлямa гъвĸaвocт зa изpязвaнe, pe-ĸoмпoзиpaнe и cтaбилизиpaнe нa видeoĸлипoвe в пocлeдвaщaтa oбpaбoтĸa.

Високо ISO

Zenmuse X9 поддържа двойно Native ISO (X9-8K: 800/4000; X9-6K: 800/5000), което записва изображения с изящни детайли и минимален шум, дори когато снимате вечерен градски пейзаж, плаж или сцена, осветена от слаба светлина на свещи.

Динамичен обхват

С 14+ стопа динамичен обхват, Zenmuse X9 осигурява естествени преходи на акценти и сенки при сложни условия на осветление, като сцени с подсветка и пряка слънчева светлина. Тези традиционно трудни сцени вече могат да бъдат заснети лесно и с увереност.

Color Science

С DJI Cinema Color System (DCCS) и голямата изчислителна мощност, осигурена от CineCore 3.0, Zenmuse X9 е в състояние да придаде на изображенията кинематографичен вид, като запази автентични и точни цветове. Той също така поддържа стандартния за индустрията работен процес ACES за безпроблемна съвместимост с цветовите тонове на други кинокамери.

Вградени ND филтри с 9 стъпки

X9 има вградени 9-степенни висококачествени ND филтри (от ND 2 до ND 512 или ND 0,3 до ND 2,7), които могат да се превключват бързо и лесно благодарение на вътрешна моторизирана система. Тези филтри също са проектирани да съответстват и да допълват Color Science на Ronin 4D.

DL Обективи

Стандарният DL байонет на X9 поддържа три компактни пълнокадрови обектива. Корпусите им са изработени от леки монококови въглеродни влакна, така че всеки обектив тежи само 180g. Повече DJI обективи ще бъдат налични в бъдеще.

Сменяем байонет

X9 поддържа сменяеми байонети за обективи, включително патентования DL на DJI, както и такива на други производители като Leica М. Свръхшироки, f/0,95, електронно управляеми, макро и анаморфни обективи, които са съвместими с традиционните кинокамери също работят на X9 .

Безжично управление

Независимо дали използвате лещи с ръчен или автофокус, специалните модули, монтирани на X9, могат да постигнат безжично управление на обектива и дори автофокус.

Съвместими обективи

Съвместими обективи

4-осна система за стабилизиране

DJI Ronin 4D добавя Z-оста към традиционния 3-осов гимбал, която ефективно намалява вертикалното “подскачане”. Четирите оси работят заедно с долния ToF сензор, предните и долните Visual сензори, вграден IMU и барометър плюс усъвършенстван нов алгоритъм, който изнася цялостната стабилизиция на съвсем ново ниво.

Когато това компактно тяло се комбинира със своите мощни възможности за стабилизиране, сложните движения на камерата, които биха били много скъпи за постигане сега вече са лесно постижими.

Интегрирана камера и стабилизация

Ronin 4D интегрира системите за изображения и стабилизация, като същевременно запазва само сензора и необходимите оптични компоненти в камерата върху гимбала. Оста на накланяне на гимбала използва двойни симетрични мотори, докато оста на въртене и Rolling оста са проектирани с допълнителен буфер за твърдост.

Компактната и преносима гимбал система позволява снимането да започне без да е необходимо досадно ръчно балансиране. Това също осигурява стабилни кадри, дори с обективи, които имат изместващ се център на тежестта по време на употреба.

Със силно интегриран корпус и голяма моторна сила, Ronin 4D предлага най-доброто стабилизиране и проследяване от цялата серия Ronin досега с невероятно ниско тегло. Освен това може да превключи в спортен режим с натискане на един бутон, позволяващ на гимбала да реагира бързо на движенията на оператора.

Ronin 4D също така поддържа безжичен контрол на стабилизацията и гъвкави конфигурации за монтаж за различни сценарии на снимане.

ActiveTrack Pro

Патентованите Computer Vision, технологията за Deep Learning и голямата изчислителна мощ на CineCore 3.0 се комбинират в ActiveTrack Pro, който позволява проследяване на обекти, още с първия дубъл. Тази технология също позволява проследяване на обектите от по-големи разстояния и разполага с регулиране на композицията с непрекъснато автоматично фокусиране, което да се запази обекти на фокус по време на проследяване.

LiDAR фокусна система

LiDAR Waveform

DJI Ronin 4D прави ръчното фокусиране по-лесно от всякога. Визуалната технология за помощ при фокусиране показва обхватните точки на главния и дистанционните монитори в опростен изглед отгоре надолу. Това позволява на иновативната и интуитивна LiDAR Waveform технология бързо да локализира точките на фокусиране и позволява регулиране на фокуса с изключителна прецизност. Дори операторите с малък или никакъв опит могат бързо да се справят с ръчното фокусиране.

LiDAR Range Measurement

43,200

LiDAR Range Finder може да измери до 43 200 точки в рамките на 10-метров обхват на откриване. В сравнение с автофокуса за откриване на фаза (PDAF), системата за фокусиране с LiDAR на Ronin 4D може да фокусира по-бързо, без да прави компромис с качеството на изображението или да разчита на повърхностната текстура на обекта. Това е особено полезно в условия на слаба светлина и води до изключителни възможности за фокусиране в сравнение с други кинокамери.

Автофокус

С новата система за фокусиране с LiDAR, Ronin 4D е в състояние да поддържа фокуса, дори когато има силно размазване на движението, причинено от бързо движещи се обекти. С монтиран мотор за фокусиране, автоматичното фокусиране е налично дори при ръчни обективи. Непрекъснатото автоматично фокусиране върху обекти може да бъде активирано заедно с ActiveTrack Pro, което го прави особено удобен за соло оператори.

Автоматизиран ръчен фокус

Режимът на автоматизиран ръчен фокус (AMF) дава точността и гъвкавостта на ръчния фокус с удобството на автоматичното фокусиране. Колелото за фокусиране ще се върти в синхрон при промяна на точката на фокусиране, но операторите могат да поемат ръчно управление във всеки един момент. Колелото за фокусиране на дясната ръкохватка дори разполага с динамично затихване с електромагнитна технология. Това дава на операторите физическо усещане за промяна на фокуса, осигурявайки по-интуитивно и модерно изживяване при фокусиране, което е ненадминато в индустрията днес.

Система за безжично предаване и управление

Производителност на предаването на видео

Ronin 4D използва изцяло новата технология за предаване на видео – DJI O3 Pro, която предлага обхват на предаване от 20 000 фута, който би бил невъобразим при традиционните решения. В допълнение към 2.4GHz и 5.8GHz, той поддържа честотната лента DFS и AES 256-битов алгоритъм за криптиране, който може да извежда 1080p/60fps FHD емисия към множество отдалечени монитори едновременно със значително подобрена сигурност, стабилност и възможности за предотвратяване на смущения.

Собственият чип на DJI захранва системата за обработка на изображения, видео предавателя, видео приемника и отдалечения монитор на Ronin 4D. Заедно тези компоненти образуват рационализирана безжична система за предаване, като всяка връзка е изрично оптимизирана, за да осигури ултра ниска латентност при предаване от край до край.

Интегриран дизайн

Видеопредавателят може да се монтира директно върху Ronin 4D и да се захранва от батерията на основното тяло. С вграден безжичен видео приемник, супер яркият дистанционен монитор има 7-инчов екран, с 1500-нита яркост, широка цветова гама и сензорен дисплей, който може да извежда HDMI и SDI сигнали чрез разширителния модул. Неговият компактен и лек корпус осигурява оптимална портативност и ефективна настройка, така че потребителите да могат веднага да започнат да снимат.

Кординирано заснемане

Дистанционният монитор с висока яркост поддържа един предавател с множество приемници за видео и аудио емисии. Предлагат се два режима на предаване. Първият е режим Broadcast, който не ограничава броя на приемниците и е подходящ за наблюдение с големи екипи. Вторият е Control, който поддържа координираната работа на два приемника.

Дистанционният монитор може да се свърже с ръкохватките на Ronin 4D, DJI Master Wheels, DJI Force Pro, или новия DJI Three-Channel Follow Focus. Това позволява дистанционно управление на фокуса и движенията на гимбала с висока прецизност, стартиране и спиране на записа и настройки на камерата, за да отговарят на най-високите стандарти за координирано снимане. В допълнение, вграденият жироскоп превръща монитора в дистанционен контролер за движение на гимбала на Ronin 4D.

Режим “Огледален контрол”

Режимът на огледален контрол дава на дистанционния монитор идентичен интерфейс за управление като на основния монитор, включително всички разширени функции, като възпроизвеждане на изходен клип и настройки на камерата и стабилизацията, които вече могат да се регулират дистанционно дори когато Ronin 4D е монтиран на разширителни платформи като кран, кабелна камера или стойка на превозно средство.

Независим запис и възпроизвеждане

Дистанционният монитор има вграден слот за microSD карта, който поддържа независим запис на видео до 1080p/60fps. Когато се използват няколко отдалечени монитора заедно, всеки монитор може да възпроизвежда клипове поотделно, без да пречи на други монитори.

Всичко е в детайлите

Основен монитор с висока яркост

5,5-инчовият, 1000-нитов регулируем екран може да се монтира на различни точки на тялото на Ronin 4D.

Помощ при експозиция

Exposure waveform, false color и zebra.

Tools Overlay

Customizable frame guides, safety zone и center marker.

Превю на цветовете

Поддържа персонализиран LUT вход.

Многовръзков независим мониторинг

Видеозаписът, основният монитор, основният HDMI, и емисиите на отдалечен монитор могат да зареждат независими LUT.

Съхранение

Ronin 4D има вграден слот CFexpress Type-B заедно с USB 3.1 Type-C разширителен порт за запис директно на външен диск.  Той също така предлага вътрешен запис на видео върху DJI PROSSD 1TB, който може да бъде директно свързан към компютър чрез USB-C кабел. Тези начини за съхранение предоставя решения за висока рентабилност и за тези, които искат ненадмината комбинация от производителност и стабилност.

Запис на звук

Ronin 4D е оборудван с вградени микрофони, които поддържат двуканален 24-битов аудио запис. Ronin 4D също така осигурява 3.5мм жакове и XLR микрофонни портове.

Живот на батерията

Точно като Ronin 2 и Inspire 2, DJI Ronin 4D използва интелигентни батерии TB50, които предлагат до 2,5 часа работа  и могат да бъдат напълно заредени само за 1,5 часа.  Поддържа се и автоматично подгряване, за да се осигури надеждна функционалност при ниски температури.

Бележки:

 1. Продава се отделно.
 2. 4D Expansion Plate ще бъде обявена скоро и ще се продава отделно.
 3. Поддържа се в съотношение на страните 2.39:1.
 4. Всички данни за динамичния обхват са измерени при суперсемплиране на full-frame при 4K/24fps.
 5. За момента Ronin 4D НЕ поддържа анаморфно мащабиране, което да изисква последваща обработка със софтуер.
 6. X9 има определени ограничения относно размера, теглото и структурата на обектива. Моля, вижте Списъка за съвместимост на DJI Ronin 4D обектив.
 7. Изисква 4D видео предавател и High-Bright Remote монитор.
 8. Не всички точки за измерване могат да достигнат 10 m. Извън 3 m вертикалният FOV на облака от точки за измерване ще се стесни, докато хоризонталният FOV не се повлиява.
 9. Изисква ръкохватки.
 10. Измерено със система за видеопредаване, работеща в безпрепятствена среда без смущения в съответствие с FCC.
 11. Ще се поддържа в по-късна дата.
 12. Всичките DJI Master Wheels, DJI Force Pro и DJI Three-Channel Follow Focus се продават по отделно.
 13. За определени видео спецификации, LiDAR вълновата форма и вълната на експозицията на главния монитор не могат да бъдат активирани по време на запис.
 14. Конкретни носители за съхранение на файлове имат ограничения за видео спецификациите. Моля, вижте страницата със спецификации.
 15. Измерено с напълно заредена батерия TB50 в среда от 26°C с балансиран гимбъл, оборудване в равно и неподвижно състояние, с деактивирана Z ос и непрекъснато запис в RAW. Времето за работа ще бъде намалено, когато Ronin 4D е в движение или Z-оста е активирана.
 16. Измерено със стандартния 86W захранващ адаптер.
 17. Най-ниската работна температура е -10°C.
 18. Z-оста може да не е налична за използване, когато се използва външен източник на енергия.
 19. Портът се намира на 4D Expansion Plate, която се продава отделно.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DJI Ronin 4D-8K”